26 euroZoals u van ons gewend bent, zet de Ronde Tafel zich ook dit jaar in voor een goed doel. Met dit jaar een nog betere prijs voor een hoog gewaardeerde champagne. Na de afgelopen twee jaar,  ondersteunen we ook in 2017 weer de stichting ‘Wageningen voor Duchenne’!

Om dit doel te ondersteunen willen we graag zoveel mogelijk flessen champagne verkopen. Op elke fles zit een marge voor het goede doel. De Ronde Tafel heeft ook in 2017, wegens groot succes de uitstekende en exclusieve champagne geselecteerd: Philipponnat De Saint Marceaux.

Helpt u mee in de strijd tegen de klok!

Deze exclusieve St Marceaux champagne kunnen we aanbieden voor € 26,00 per fles / € 150,00 per doos (inclusief BTW). Dat is € 21,49 exclusief BTW per fles.

Wilt u de onze champagne gebruiken als oudejaarsgeschenk voor uw relaties? Dat kan, het is mogelijk op verzoek een geschenkverpakking bij te leveren. Ook verzenden of bezorgen bij u op locatie is geen probleem. Vraag ons naar de mogelijkheden.

De fles wordt voor u ingepakt inclusief flyer over het goede doel. Zo lezen uw relaties dat ze door dit geschenk aan te nemen niet alleen kunnen genieten van een goede champagne maar ook een steentje bijdragen aan een goed doel.


Wageningen voor Duchenne

wvd_logoOok dit jaar ondersteunen we dit jaar de Stichting Wageningen voor Duchenne, een stichting die zich sterk maakt voor het ophalen van geld voor het Duchenne Parent Project:
Dankzij deze organisatie is er de afgelopen 20 jaar veel bereikt op het gebied van medicatie en verbetering van zorg voor patiënten met Duchenne Spierdystrofie.

Duchenne Spierdystrofie is een progressieve spierziekte waarbij de spieren langzaam afbreken en kinderen steeds minder sterk worden. Duchenne komt voornamelijk voor bij jongens. Kinderen met Duchenne Spierdystrofie vallen vaak en kunnen niet goed rennen. Rond het 10de levensjaar wordt lopen erg moeilijk en worden de kinderen afhankelijk van een rolstoel. Rond  het 20ste levensjaar zijn vaak de spieren die voor ademhaling nodig zijn te zwak geworden en is beademing nodig.

Door de inspanning van het Duchenne Parent Project wordt de helft van de patiënten met Duchenne Spierdystrofie nu ouder dan 30 jaar.

Philipponnat De Saint Marceaux

De historie van de familie Philipponnat in Champagne gaat terug tot maar liefst 1697. In de eeuwen daarna was de familie lange jaren actief in het maken van Champagne. Het traditionele Champagnehuis Philipponnat werd uiteindelijk gesticht in 1910 door Auguste en Pierre Philipponnat. Zij wisten daarbij de hand te leggen op prachtige historische kelders, die hun oorspong hadden in de 18e eeuw. Het huis bevindt zich in Mareuil-sur- Ay, vijf kilometer ten oosten van Epernay, in het hartje van het Champagnegebied.

Philipponnat heeft de beschikking over in totaal 17 hectare wijngaarden, allemaal met de status van Grand Cru. Daarnaast worden druiven bijgekocht van eersteklas producenten uit de omgeving. Er wordt alleen gewerkt met toeleveranciers die een perfecte kwaliteit druiven garanderen en waarmee Philipponnat een langjarige relatie onderhoudt. De productie bedraagt 500.000 flessen op jaarbasis. Voor de wijnen worden voornamelijk Pinot-Noir druiven gebruikt, die de wijnen breedte en complexiteit geven.

Een belangrijk detail bij elke fles die het huis Philipponnat op de markt brengt is een vermelding van de datum van dégorgement, het moment van verwijderen van de gistcellen. Op deze manier is de koper in staat exact te bepalen wat de frisheid van de wijn is. Champagne is nu eenmaal gemaakt om fris te worden gedronken, liefst niet al te lang na de datum van het dégorgement.

Deze mooie Champagne wordt gemaakt van Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier. In de geur is die breed en open, met het accent op het witte fruit, citrus, peer, appel, brioche. De Champagne heeft een opwekkende en elegante smaak, fijne zuren, soepel, goede mousse, zachte zuren, droog, maar niet te streng. Droge mousserende wijn