Nominé Renard Champagne voor Duchenne

Direct online bestellen
nomine renard brut

Zoals u van ons gewend bent, zet de Ronde Tafel zich ook dit jaar in voor een goed doel. Met dit jaar een hele bijzondere fles champagne die hoog gewaardeerd wordt door de echte kenners. Na de afgelopen succesvolle jaren,  prolongeren in 2018 we onze steun aan de stichting ‘Wageningen voor Duchenne’!

Om dit doel te ondersteunen willen we graag zoveel mogelijk flessen champagne verkopen. Op elke doos zit een marge voor het goede doel. De Ronde Tafel heeft dit jaar een bijzondere deal weten te sluiten bij een wijnhuis uit de Champagne streek. Daardoor kunnen we dit jaar een exclusieve champagne aanbieden, de: Nominé Renard Brut.

Helpt u mee in de strijd tegen de klok!

Deze exclusieve St Marceaux champagne kunnen we aanbieden voor € 150,00 per doos (6 flessen) (inclusief BTW). Dat is € 21,49 exclusief BTW per fles.

Wilt u de onze champagne gebruiken als oudejaarsgeschenk voor uw relaties? Dat kan, het is mogelijk op verzoek een geschenkverpakking bij te leveren. Ook verzenden of bezorgen bij u op locatie is geen probleem. Vraag ons naar de mogelijkheden.

De doos wordt geleverd inclusief flyers over de champagne en het goede doel. Zo lezen uw relaties dat ze door dit geschenk aan te nemen niet alleen kunnen genieten van een goede champagne maar ook een steentje bijdragen aan een goed doel.

Direct online bestellen

Wageningen voor Duchenne

wvd_logoOok dit jaar ondersteunen we dit jaar de Stichting Wageningen voor Duchenne, een stichting die zich sterk maakt voor het ophalen van geld voor het Duchenne Parent Project:
Dankzij deze organisatie is er de afgelopen 20 jaar veel bereikt op het gebied van medicatie en verbetering van zorg voor patiënten met Duchenne Spierdystrofie.

Duchenne Spierdystrofie is een progressieve spierziekte waarbij de spieren langzaam afbreken en kinderen steeds minder sterk worden. Duchenne komt voornamelijk voor bij jongens. Kinderen met Duchenne Spierdystrofie vallen vaak en kunnen niet goed rennen. Rond het 10de levensjaar wordt lopen erg moeilijk en worden de kinderen afhankelijk van een rolstoel. Rond  het 20ste levensjaar zijn vaak de spieren die voor ademhaling nodig zijn te zwak geworden en is beademing nodig.

Door de inspanning van het Duchenne Parent Project wordt de helft van de patiënten met Duchenne Spierdystrofie nu ouder dan 30 jaar.

Nominé-Renard Brut

Het dorpje Villevenard is een gehucht met nog geen 200 inwoners, in het zuiden van de Champagne streek. Familie Nominé-Renard is al zo’n 40 jaar gevestigd als champagne producent. Het is een echt familie bedrijf.Vader Claude heeft het stokje doorgegeven en inmiddels staat Simon aan het roer, samen met zijn vrouw Cecilia, terwijl zijn vader adviseert. De naam Nominé komt van de vaderskant van Claude en Renard van zijn moederkant. Het was zijn grootvader die in de 60er jaren besloot om ook champagne te gaan produceren.

In Villevenard werd een cuverie gebouwd. Eerst werden de kelder tot 15 meter diepte uitgegraven en daaroverheen is de gebouw opgetrokken. Vandaag de dag werken ze met 2 klassieke houten ‘pressoirs’ èn twee moderne Bucher persen. De druiven komen uit 5 wijngaarden in verschillende delen van de Champagne en worden allen met de hand geplukt. Er worden slechts 4 champagnes gemaakt, waarbij de prestige cuvée er echt uitspringt. Dit blijkt ook wel uit de goede waarderingen in de Guide Hachette en van Richard Juhlin (de grootste champagne kenner in de wereld).

Nominé-Renard beschikt over eigen wijngaarden en maakt de champagne ook volledig van de eigen oogst. De wijngaarden in de Côtes de Blancs liggen ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Epernay en liggen in een klein en relatief onbekend rivierdal en dus buiten de bekende deelgebieden van de Champagne. Het effect van het terroir is duidelijk merkbaar doordat de druiven hier goed rijp worden en daardoor meer een expressie van rijper fruit aan de wijn geven. De wijn ligt tenminste 36 maanden ‘sur lattes’ alvorens gedegorgeerd te worden. Een beeldschone, zuivere en zeer levendige Brut

Direct online bestellen